Minority & Mediji

Manifestacija „Pod krošnjama na Štrandu“ proslavila 10. jubilej

U organizaciji Heror Media Ponta, Gradske biblioteke u Novom Sadu i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija u julu je realizovano 10. izdanje „Pod krošnjama na Štrandu“, a 2. jula je i svečano obeležen 10. rođendan ove manifestacije.

 

Radionice jezika manjinskih zajednica i znakovnog jezika i ove godine su bile namenjene deci uzrasta 5-12 godina i održavale su se svakog radnog dana od 19-20 časova u Biblioteci na Štrandu, a subota je, po običaju, bila rezervisana za kviz provere znanja stečenog tokom nedelje.

 

 

Ove godine su na programu bili mađarski, slovački, slovenački i znakovni jezik. Radionice jezika i kulture je vodio Ivica Petrić. Kako se najbolje uči kroz zabavu, organizatori su učesnicima obezbedili i igru i smeh i to iz pomoć animatorke Zlate Salate.

 

Važan deo ove manifestacije već nekoliko godina zaredom je i predavanje o Evropskoj uniji, koje je prilagođeno deci, a realizovano zahvaljujući saradnji sa EU Info Point-om Novi Sad.

 

 

Nagrade je obezbedila kompanija Strauss Adriatic, Don Café, kao i EU Info Point Novi Sad.

 

Više o manifestaciji „Pod krošnjama na Štrandu“, kao i galerije fotografija možete pronaći na Facebook stranici ovog događaja.

 

Obeležavanje 10 godina manifestacije „Pod krošnjama na Štrandu“