+100%-

„Subotnji razgovori“ tokom kojih se razmenjuju životne priče

U organizaciji Arhiva Vojvodine, Heror Media Ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija u subotu, 12. septembra održana je ,,svetska premijera“ događaja ,,Subotnji razgovori“.


Koncept ovog skupa je bio: ,,Red muzike, red razgovora“. Uz razgovor bilo je i pesme uz zvuke tamburice i gitare i na taj način je dočarana duša grada.

Gosti su bili Zoran Bugarski Brica, koncert majstor ansambla ,,Zorule” i član Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine i Miodrag Miša Blizanc, nastavnik društvenih predmeta u ŠOSO ,,Milan Petrović”, dirigent inkluzivnog mešovitog hora Ison, osnivač udruženja ,,Vera, ljubav, nada”, fondacije ,,Filipus” i istoimenog edukativnog salaša u Šajkašu.

Moderator razgovora bio je Zoran Knežev, pisac, hroničar Novog Sada i predsednik Novosadskog kluba.

   

,,Zamisao događaja ,,Subotnji razgovori” je da ljudi nakon jutarnje nabavke na Ribljoj pijaci svrate u komšijsko dvorište Arhiva Vojvodine i da se uz kafu i posluženje opuste i razmenjuju životne priče. Razgovaralo se o kulturnom nasleđu Novog Sada kao i o novim generacijama. Kroz profesionalna i životna iskustva sagovornika namera nam je da kroz ove skupove dopinesemo očuvanju i prosperitetu duha našeg grada”, poručila je Nataša Heror iz Heror Media Ponta.

Pokrovitelj događaja je Uprava za kulturu grada Novog Sada, a prijatelji: Don Cafe, Minaqua, Beli čin, Woman Hairstyle, Brico’S, Finger food.

Foto: Čila David