Konferencija

5. Evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima: Ekocivilizacija i mediji

Peta evropska konferencija posvećena manjinskim i lokalnim medijima je, ujedno, i deseti događaj u nizu ove komunikacione platforme.

 

Glavni cilj ovogodišnjeg izdanja konferencije je da mediji postanu svesni svog uticaja na borbu protiv globalnog zagrevanja. Cilj je da mediji razviju ekološki održiv plan njihovog postojanja. Sagledavaće se načini smanjivanja emisija negativnih gasova koje jedan prosečan štampani medij proizvodi i kako da dizanjem svesti i pozivanjem na akciju svojih čitalaca (koji će pod uticajem medija smanjiti svoj negativan otisak na životnu sredinu), mediji uspeju da dostignu ekološku neutralnost.

 

Kroz priču o jezičkom pejzažu u Vojvodini, stavljamo u fokus značaj manjinskih medija koji kao kulturno nasleđe sami po sebi, održavaju jezički diverzitet koji se nalazi na ovim prostorima.

 

Međunarodni panel donosi informacije i stavove koji su obeležili 2021, godinu, a tiču se uticaja medija na jezicima manjina i njihovo učešće u javnom dijalogu.

 

DATUM DOGAĐAJA: 25-26. NOVEMBAR 2021. 

Sadržaj konferencije se emituje na YouTube kanalu Heror Media Pont Production i na Facebook stranici Heror Media Pont.

 

Organizatori: Heror Media Pont, Magyar Szó, Storyteller, Asocijacija medija, Minority and Local Media Development Center

 

U saradnji sa: MIDAS i FUEN

 

Powered by Ecocivilisation

 

Pokrovitelji: Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Uprava za kulturu grada Novog Sada

 

Agenda je dostupna na ovom linku.