Mišljenja & Razgovori

Novosadski frizeraj

 

Novi Sad, 10. jun 2023.

 

Ovogodišnju prolećnu sezonu Subotnjih razgovora zatorili smo temom frizeraja.

 

 

 

Sve o trenutnim trendovima, pravilnoj nezi kose i rada u frizerskim salonima Vesna Farkaš je saznala od naših sagovornika, Vesne Veljkov, vlasnice frizerskog studija Woman style i Andrije Nikitović Brice, vlasnika salona Berberaj „Kod Brice“.

 

 

Andrija Nikitović je u svet frizeraja ušao sasvim slučajno. Kako kaže, za školu nikada nije bio zainteresovan, popodnevne smene umesto u školi provodio je u salonima šišajući. Nije krenuo da šiša iz ljubavi, već da zaradi koji dinar. Kao i žene, Andrija kaže da i muškarci prate trendove i da upravo ti trendovi diktiraju kakva frizura treba da se nosi.

 

 

 

Vesna Veljkov istakla je da žene ipak ne mogu slepo da prate trendove, već da moraju biti svesne svojih mogućnosti, da probaju drugačije, ali da znaju šta mogu, a šta ne mogu da nose. Kao frizerki, najveće zadovoljstvo joj je kada klijent izađe zadovoljan iz salona.

 

 

 

U ovim nezdravim vremenima jako je bitno da se negujemo, istakla je Vesna Farkaš, i dodala da je nega jedna vrsta ponašanja prema sebi.

 

 

Ove sezone slušali smo predivne glasove i pesme novosadskih horova, naučili više o važnosti oblačenja i unikatnim stilovima, uživali u pričama i iskustvima novosadskih didžejeva i saznali više o pravilnoj nezi kose i radu novosadskih frizera.

 

Subotnji razgovori se vraćaju i brže nego što mislite, a do sledećeg puta mi vam poručujemo – pričajte što više, smejte se još više i volite se najviše.

 

Vaši Subotnji razgovori.

 

 

Subotnje razgovore je organizovao Heror Media Pont uz podršku Arhiva Vojvodin.

Domaćin današnjeg izdanja je bio Muzej Vojvodine.

Pokrovitelj projekta je Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Foto: Čila David/Dávid Csilla