Mišljenja & Razgovori

Novosadski didžejing na Subotnjim razgovorima

 

Novi Sad, 03. jun 2023.

 

Treću nedelju Subotnjih razgovora obeležio je razgovor o novosadskom didžejingu.

 

 

 

Gosti Vesne Farkaš bili su Milica Protić, vlasnica The Pub-a u kom redovno pušta muziku, i Aleksandar Sale Mladenović, koji se bavi profesionalnim puštanjem muzike od 1995. godine, a trenutno predstavlja muzičke novitete u Noćnom programu RNS1 Saletanje.

 

 

U današnjoj muzičkoj industriji, koja se vrtoglavo brzo razvija, didžejevi su postali više od pojedinaca koji puštaju muziku. Svojim veštim manipulisanjem numerama i besprekornim prelazima oni su postali predvodnici nezaboravnih trenutaka. Sa našim sagovornicima smo pričali o nedostacima današnje tehnologije i vremenima pre nje, kako su razvili ljubav prema muzici i šta je to što ih najviše nervira u svom poslu.

 

 

Sale Mladenović pričao nam je o vremenu kada su se koristile ploče, s kojom je radošću otvarao i nameštao svoje omiljene ploče i kako puštanje pesama preko današnje tehnologije nema tu magiju koju su imali albumi na pločama.

 

 

 

Didžejevi su uvek bili na čelu muzičkih inovacija, oni koji upoznaju publiku sa novim žanrovima, ali kako kaže Milica Protić didžej je tu da zabavi, a ne da nameće svoj ukus. Ističe i da je najteže kada ne možeš da podigneš masu, te je itekako važno posmatrati publiku i videti na šta najbolje reaguju.

 

 

 

Ljubav bez muzike i muzika bez ljubavi ne postoji. Muzika nas pokreće i ljubav nas pokreće kaže Vesna Farkaš i dodaje da biramo šta slušamo, ali da nikada ne sudimo o tuđem ukusu.

 

Subotnje razgovore je organizovao Heror Media Pont uz podršku Arhiva Vojvodine.

Pokrovitelj projekta je Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Foto: Čila David/Dávid Csilla