Pristupačne komunikacije

Održana „druga istorijska izvedba“ događaja ,,Subotnji razgovori“

U organizaciji Arhiva Vojvodine, Heror Media Ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija u subotu, 19. septembra održana je ,,druga istorijska izvedba“ događaja ,,Subotnji razgovori“.

 

Tema 2. Subotnjih razgovora su bile kafanske priče, sa brižljivo biranim gostima: Aleksandar Đurković Drakac, legendarni novosadski konobar i Dragan Popov Bibinjo, vlasnik bifea Bibinjo na Ribljoj pijaci. Moderator razgovora bio je Zoran Knežev, pisac, hroničar Novog Sada i predsednik Novosadskog kluba.

 

Od naših sagovornika saznali smo razne anegdote kroz priču o novosadskim kafanama i kafićima, nastanku dnevnih novogodišnjih žurki u Novom Sadu, o tradiciji kafane i pijace. Pored sjajne atmosfere, tokom razgovora dotakli smo se i veoma važnih tema koje se tiču bezbednosti u našem gradu kao i o važnosti da se deci i mladim ljudima obezbedi kvalitetan obrazovni i muzički sadržaj.

 

Zamisao događaja ,,Subotnji razgovori” je da naši sugrađani nakon jutarnje nabavke na Ribljoj pijaci svrate u komšijsko dvorište Arhiva Vojvodine i da se uz kafu i posluženje opuste i razmenjuju životne priče, poručuju organizatori događaja.

 

Pokrovitelj: Uprava za kulturu grada Novog Sada

Prijatelji: Don Cafe, Minaqua, Beli čin, Woman Hairstyle, Brico’S, Finger food

 

Izvor: Heror Media Pont, Foto: Čila David