Некатегоризовано

Erasmus+ projekat: UKLJUČIVANJE MLADIH U DIGITALNU ZELENU BUDUĆNOST

 

Erasmus+ projekat „Uključivanje mladih u digitalnu zelenu budućnost“ sprovode partnerske organizacije DARNOJE iz Litvanije, INERCIA DIGITAL SL iz Španije, MLMDC iz Srbije i KDETYD iz Grčke.

 

Glavni cilj projekta je podsticanje mladih da učestvuju u evropskim politikama, društvu i demokratiji integracijom i unapređenjem njihovog učešća i doprinosa u ispunjavanju ciljeva Evropskog zelenog dogovora i Agende 2030 za ciljeve održivog razvoja.

 

Specifični ciljevi koji se ispunjavanju kroz realizaciju projekta:

 

  1. Pružiti nastavnicima i profesorima osnovna znanja o Evropskom zelenom dogovoru i Agendi 2030 za ciljeve održivog razvoja, kako bi ta znanja mogli da prenesu mladim ljudima sa kojima rade.
  2. Podići svest mladima o uticaju klimatskih promena na naš svakodnevni život i o važnosti poznavanja i integrisanja Zelenog dogovora i Agende 2030 u našu svakodnevicu.
  3. Ohrabriti mlade ljude da budu aktivniji u demokratskom životu i obezbediti im neophodne alate da nauče kako da učestvuju u kreiranju politike EU.

 

Partneri su održali onlajn sastanak 09. decembra 2022. na kojem su dalje dogovarali aktivnosti projekta. Do sada je kreirana internet stranica projekta (LINK) i promotivni materijal.

 

Prva aktivnost projekta je trening za nastavnike i profesore u februaru 2023. godine. Trening će se održati u Huelvi, malom gradu na jugu Španije u organizaciji partnera INERCIA DIGITAL SL.