MEDIA TALKS

Media Talks po prvi put u Nišu

 

Filozofski fakultet u Nišu je domaćin Media Talks-a u četvrtak, 16. novembra 2023. godine u 16:00 časova, Amfiteatar 21.

 

Predavač je Pavle Zlatić, stručnjak za digitalne medije sa više od 20 godina iskustva u industriji vesti i razvoju digitalnih medija. Radio je na uredničkim i rukovodećim poslovima u onlajn medijima, savetovanju za digitalne medije i programima razvoja medija – kako u malim redakcijama i okruženjima, tako i u velikim sistemima.

 

Trenutno radi za IREX Srbija kao Senior Lead za digitalni razvoj na projektu Mediji.Inovacije u Srbiji, gde radi na direktnom pružanju podrške akterima medijskog sistema da povećaju održivost kroz novo generisanje prihoda, poboljšanje tokova rada, korišćenje podataka, nove tehnologije i definisanje /rafinisanje poslovnih modela.

 

Pre nego što je počeo da radi u IREX-u, Pavle je pet godina vodio redakciju sa preko 40 zaposlenih kao glavni i odgovorni urednik na B92.net. Bio je odgovoran za uredništvo, produkciju sadržaja, radni tok, strategiju i koordinaciju sa ostalim delovima Antenna grupe u Srbiji (dve TV stanice, radio stanica i zabavni veb-sajt).

 

Takođe, osmislio je nastavni plan i program i vodio osam generacija studenata kroz intenzivan tromesečni kurs o digitalnom novinarstvu kao Lead Mentor sa „Fondacijom Slavko Ćuruvija“.

 

Uvodni intervju sa Pavlom Zlatićem možete pročitati na sledećem linku: https://mediapont.org/vestacka-inteligencija-u-redakciji/

 

Organizatori: Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija

 

Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada

 

U saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu

 

Izvor: Heror Media Pont