MEDIA TALKS

Temom ,,Dezinformacije u javnom dijalogu“ otvaramo Media Talks 2023

Media Talks je događaj koji uspostavlja komunikaciju između profesionalaca iz medijske sfere i studenata komunikologije, kulturologije, žurnalistike i srodnih studija, kao i gimnazijalaca i učenika srednjih škola, koji su zainteresovani da saznaju više o temama iz sfere informisanja.

 

,,Koncept događaja je da se kandidovana tema izloži od strane predavača i potom se ide u razgovor. Prošlogodišnje iskustvo u realizaciji ovog projekta sa Filozofskim fakultetom u Novom Sadu je bilo motivišuće da nastavimo da razvijamo ovaj program, i ove godine se Media Talks održava u tri grada; u Novom Sadu, Nišu i u Beogradu. Radujemo se upoznavanju sa studentima i srednjoškolcima iz drugih gradova“, izjavila je Nataša Heror, predsednica Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija.

 

,,Dezinformacije u javnom dijalogu“ je tema kojom započinjemo ovogodišnje izdanje Media Talks o kojoj će govoriti Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Beogradu.

Predavanje se održava u četvrtak, 09. novembra 2023. godine u 18:00 časova u Konferencijskoj Sali OPENS-a, Bulevar despota Stefana 5 u Novom Sadu.

 

,,Na Filozofskom fakultetu u Nišu razgovaramo o ,,Veštačkoj inteligenciji u redakciji“, a na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu o ,,Pristupačnom informisanju za osobe sa nekim stepenom oštećenja vida“. Neophodne informacije o predavačima, vremenu i mestu predavanja biće blagovremeno objavljene u medijima i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram“, poručuju organizatori.

 

Organizatori: Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija

 

Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Uprava za kulturu grada Novog Sada

 

U saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu

 

Izvor: MLMDC