Konferencija, Minority & Mediji

Okrugli sto “Inovacije u medijima”

 

Asocijacija medija uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj realizuje projekat ,,Inovacije u medijima”.

 

Novosadski okrugli sto “Inovacije u medijima”, kojem je prethodio događaj u Nišu, se održava kao uvodni program Treće evropske konferencije posvećene manjinskim i lokalnim medijima koja se održava 28-29. novembra 2019. pod nazivom “Minority Media Goes Practical!”.

 

Namenjen je menadžmentima i novinarima nacionalnih, regionalnih, lokalnih i manjinskih medija.

 

Mesto održavanja: Privredna komora Vojvodine, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

 

Datum i vreme održavanja: četvrtak, 28. novembar 2019. godine 13:30-15:30

 

Prijavljivanje* preko OVOG LINKA. 

*U prostor za napomene naznačiti ,,Inovacije u medijima”.

 

Predavači su Gwyn Nissen, glavni i odgovorni urednik Der Nordschleswiger, Aabenra, Danska i Frank Jung, novinar sh:z Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag GmbH & Co. KG, Flensburg, Nemačka, a fasilitator Nyári Szilvia, Budapest, Mađarska.

 

Ovi predavači su lideri u komunikacionoj inovaciji na temu umrežavanja medija i smatramo da kroz njihov uspešan primer možemo doprineti da se ovaj način medijske saradnje usvoji i prilagodi procesima saradnje među medijima u našoj zemlji. Ta tema je veoma važna za region Vojvodine, obzirom da u njoj žive 23 manjinske zajednice.

 

Važno nam je da kroz ovaj Okrugli sto ostvarimo povezivanje što većeg broja medija iz Vojvodine, kao potencijalnu platformu koja se u narednom periodu može razvijati kroz zajedničke inovativne projekte.