Digital First

Trening za prosvetne radnike u sklopu projekta ,,Uključivanje mladih u digitalnu zelenu budućnost”

U sklopu Erazmus+ projekta „Uključivanje mladih u digitalnu zelenu budućnost“ obrazovni radnici koje su poslale partnerske organizacije DARNOJE (Litvanija), Inercia Digital (Španija), MLMDC (Srbija), KDETID (Grčka) su prisustvovali obuci „Održivi razvoj i obrazovanje “ koja je održana u Huelvi od 13. do 17. februara 2023. od strane obrazovne organizacije Inercia Digital.

 

Kurs je bio strukturiran oko pitanja održivog razvoja, u skladu sa Ciljevina održivog razvoja agende 2030, poput klimatskih promena, smanjenja siromaštva, očuvanja biodiverziteta i socijalne jednakosti. Takođe naglašava ulogu obrazovanja u promovisanju održivog razvoja i izazove kojima se treba baviti da bi se postigli ciljevi održivog razvoja.

 

Instruktor Oskar je bio veoma obrazovan i iskusan, pružajući učesnicima vredan uvid i perspektivu o ovoj temi. Kurs je bio interaktivan i instruktor je podsticao učesnike da podele svoje stavove i iskustva. Diskusije su omogućile bolje razumevanje teme pošto smo svi podelili svoje stavove i različite poglede na temu, a takođe je pomenuto kako se održivi razvoj odvija u četiri zemlje: Grčkoj, Srbiji, Litvaniji i Španiji.

 

Materijal na Moodle platformi je bio sveobuhvatan i dobro organizovan, što je olakšavalo praćenje predavanja i razumevanje ključnih koncepata.

Obuka je završena evaluacijom polaznika preko Moodle platforme Inercije digital.

 

Partneri na projektu: