mladi pišu
MLADI PIŠU

Poziv za učenike srednjih škola i gimnazija „Mladi pišu“

 

Media Pont poziva sve zainteresovane učenike srednjih škola i gimnazija kojima pisanje predstavlja zadovoljstvo, a analitičko ili kritičko promišljanje fenomena medija i komunikacija izazov, da pošalju svoje članke redakciji ove platforme. Tekstovi koji budu ispunjavali kriterijume navedene u ovom pozivu biće objavljeni na sajtu Media Pont.

 

Kriterijumi za slanje tekstova:

  1. Članak treba da se odnosi na jednu od okvirnih tema: Budućnost medija, Mediji i zaštita životne sredine, Kako biraš kanal komunikacije?
    (Da li je izbor kanala komunikacije postao identitetska odrednica pojedinca?), Vrednovanje medijskog sadržaja (Mladi lako i rado plate ulaznicu na koncert ili žurku, a nerado medijski sadržaj. Zašto je to tako i šta mediji treba da urade da bi se to promenilo?)
  2. Članak treba da sadrži najmanje 1500, a najviše 3000 karaktera sa razmacima napisanih fontom Times New Roman, veličinom 12 i proredom 1,5.
  3. Članak može da bude na srpskom jeziku, kao i na manjinskim jezicima, uz obavezan prevod na srpski.
  4. Članak treba da bude potpisan imenom i prezimenom učenika uz navođenje tačnog naziva škole iz koje učenik dolazi.
  5. Autor članka treba da se pridržava novinarskog etičkog kodeksa i novinarskih profesionalnih standarda.
  6. Redakcija zadržava pravo da tekstove uredi po novinarskim standardima i da ne objavi one članke koji ne ispunjavaju navedene kriterijume.
  7. Članke treba poslati na email adresu office@mediapont.org najkasnije do 31. marta 2020. godine do 23:59.

 

[su_box title=“#MladiPišu POKLON“ box_color=“#85dbf2″ title_color=“#211915″]Autori tri najkreativnija članka biće pozvani da budu gosti na predstojećoj 4. Evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima u Novom Sadu koja se održava od 26. do 28. novembra 2020. godine.[/su_box]

 

Za dodatne informacije ili pitanja se možete javiti na mail office@mediapont.org.