MEDIA TALKS

Media Talks 2022

Projekat „Media Talks” je nastavak ciklusa od 5 regionalnih i 5 evropskih konferencija posvećenih manjinskim i lokalnim medijima koje je Heror Media Pont organizovao prethodnih 10 godina u nizu. Projekat je proistekao iz potrebe da se teme vezane za manjinske medije prenesu mladima u većoj meri; s toga se projekat realizuje na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Link ka prijavnom formularu se nalazi OVDE

Projekat je koncipiran na sledeći način:

Održaće se četiri predavanja sa konstruktivnim debatama svakog četvrtak u novembru mesecu, na četiri različite teme. Predavanja su predviđena da traju 30-45 minuta sa konstruktivnom debatom u trajanju od 45-60 minuta.

03.11. Preduzetničko novinarstvo, Vladimira Dorčova Valtnerova, osnivačica onlajn portala „Storyteller” i OEBS-ova ličnost godine za 2021. godinu;

Intervju sa Vladimirom se nalazi OVDE

10.11. Karikatura, Pal Lephaft, dogogodišnji i nagrađivani karikaturista mađarskog dnevnog lista „Mađar so”;

Intervju sa Pal Lephaftom se nalazi OVDE

17.11. Saradnja većine i manjine – primer dobre prakse, Gvin Nisen, glavni i odgovorni urednik nemačkih novina u Danskoj „Der Nordšlezviger“ koji održava saradnju sa drugim većinskim i manjinskim medijima u svom regionu.

Intervju sa Gvinom se nalazi OVDE

24.11. Manjinski mediji i javni interes – Šta je sa javnim servisima? , Marija Arnautović,„Media centar Sarajevo”, Bosna i Hercegovina

Intervju sa Marijom se nalazi OVDE

Primarnu ciljnu grupu projekta čine studenti osnovnih i master studija studijskih programa Kulturologija, Komunikologija i Žurnalistika jer ti studenti imaju najveću verovatnoću da svoju poslovnu karijeru razvijaju u medijskoj industriji.
Glavni motiv projekta „Media Talks” je promovisanje potrebe za saradnjom između većinskih i manjinskih medija i u prenesenom značenju većinskih i manjinskih zajednica. Zato je cilj projekta da se iz četiri različita aspekta vezanih za medije, studentima da do znanja na koji način mogu većinski i manjinski mediji da sarađuju na obostrani benefit.
Projekat „Media Talks” poput svih deset konferencija posvećenih manjinskim i lokalnim medijima, održava međunarodnu dimenziju pozivajući predavače iz Danske i Bosne i Hercegovine koji će predstaviti svoju temu u regionalnom, odnosno evropskom kontekstu.
Prijave su otvorene do srede, 23. novembra 2022. godine.
Prisustvo na svim projektnim aktivnostima je besplatno